19/06
priča o oblaku
Priča o oblaku
Oznake: predstava

Predstava je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

Režirao: Ivica Šimić
Scenu i lutke izradili: Dunja Niemčić, Anina Lasta, Robert Budor, Valentina Supanz Marinić i Neda Vuković
Fotografkinja: Irena Sinković

Izvodi: Ivica ŠimićBuga Marija Šimić

Priča o oblaku, Priča o kotaču, Priča o svjetluPriča o vodi, Priča o zvukuBoje duge – Priča o bojama i Priča o glasu jedine su predstave u Hrvatskoj namijenjene djeci mlađoj od 2 godine. Ovim predstavama dokazujemo da je kazalište za najmanju publiku ne samo moguće, nego i potrebno. Mala djeca još u potpunosti ne razumiju, ali itekako osjećaju ljepotu slika i riječi kojima im pripovijedamo o svijetu oko njih. Na taj način usađujemo u njih estetske vrijednsoti za cijeli život, a posredno i podsvjesno pomažemo im razumjeti svijet koji ih okružuje.

Na svome putu svijetom, oblak susreće dječaka koji se igra na livadi. Polako ga obujmi, podigne u zrak i povede na put… Ovom poetičnom pričom o oblaku koji putuje i svojim putovanjem djeci pokazuje svijet pokušat ćemo još jednom pokazati svu snagu umjetničkoga kazališta. U pet kofera smjestit ćemo cijeli svijet – pustinje i prašume, livade i gorja, mora i rijeke. Donijet ćemo ga na scenu i ispričati djeci jednu veliku priču o životu koji nas okružuje, i to čistom igrom i vizualnim senzacijama.

Predstava je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

Predstava traje 35 minuta.

Cijena ulaznice: 35 kn za slobodnu prodaju, 30 kn za grupe od najmanje 20 osoba.


NAGRADE

Predstava PRIČA O OBLAKU dobila je nagradu kao najbolja predstava, a Ivica Šimić kao najbolji glumac na 6. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade održanom u Čakovcu od 18-23. listopada 2003. u organizaciji Hrvatskog centra ASSITEJ.

  • Najbolja predstava u cjelini: PRIČA O OBLAKU Ivice Šimića u izvedbi Kazališta Mala scena iz Zagreba

    Obrazloženje:
    Precizno osmišljen minimalizam svih segmenata predstave, usredotočenost na detalj i Šimićeva toplina pripovijedanja čine ovu predstavu izuzetnim kazališnim biserom koji bi ponosno mogao gostovati bilo gdje u svijetu. Osim toga, predstava se uspješno obraća djeci već od dvije godine starosti, što je prava rijetkost u kazalištu za djecu.
  • Najbolje glumačko ostvarenje u kategoriji muške uloge: Ivica Šimić za ulogu Pripovjedača u predstavi PRIČA O OBLAKU

    Obrazloženje:
    Rijetka je sposobnost glumca da isključivo pripovijedanjem stvara bogate scenske svjetove. Posjeduje je Ivica Šimić koji svojom toplinom i intimnošću glasa i pogleda uspijeva od jedne jednostavne priče učiniti pravu scensku čaroliju koja najmlađe na najsuptilniji način uvodi u kazalište.

Predstava je 2003. dobila priznanje za scenografiju na Zagrebačkom salonu.

Datum & vrijeme

19 lipnja, 2021
10:00
35 kn

Lokacija

Kazalište Mala scena
Medveščak 2, Zagreb

Organizator

mala-scena-logo
Mala scena
01 468 3352
info@mala-scena.hr