27/05
likovna radionica
SmArt putopisci

Za djecu 6 do 15 godina

Da, da, dobro si čula, na likovnim radionicama za djecu i mlade SmArt Putopisci, pročešljat ćemo svaki kutak naše prekrasne okruglice Zemlje. Upoznat ćemo tvoje dijete s različitim životopisnim zemljama i kulturama te ćemo istraživati njihove zanimljivosti i znamenitosti. A kakvi bi mi to putopisci bili da pri tome ne skoknemo do najviše točke na Zemlji! I onda se puni adrenalina spustimo do one najdublje. Naravno, u potrazi za novim otkrićima na kojima bi nam zavidio i Indiana Jones 😉.

Za početak, standardno putovanje nikako ne dolazi u obzir! Dakle, nema brige oko dosadne kupovine karata, ni muke s teškim i napornim putovanjima. Jer pravi pustolovi poput nas ne putuju uobičajeno. Pitate se kako ćemo onda skoknuti do najšarenijeg i najzabavnijeg karnevala na Zemlji, zaći duboko u Amazonsku prašumu u potrazi za stvarnim životinjskim živućim primjerkom „legende o vampirima“, okinuti selfie pored jednog posebnog mosta, u gradu koji ih ima više od Venecije?

Pa jednostavno!

Stare će nam povijesne priče i legende biti vodič k novim pustolovinama. A inspiraciju ćemo nalaziti i u virtualnim svjetovima, poput omiljene knjige, filma ili crtića. Simboli vezani uz pojedine zemlje bit će nam putokazi, a osmjeh na licu znak da idemo dobrim putem.

Na putovanjima koja su pred nama, družit ćemo se i s neobičnim stvorenjima o kojima niste niti sanjali da postoje. Tako ćemo posjetiti najvećeg dupina na svijetu, neobičnog nježnog diva koji se zarumeni svaki put kada mu je neugodno, no ipak dovoljno neustrašivog da poput drugih ne živi u moru. Ma biti će to prava putopisna poslastica za sve one željne novih avantura i dogodovština. Naravno da ćemo se sa svakog putovanja vratiti s originalnim suvenirom te puni dojmova i novih znanja.  A naše ćemo vrijedne prstiće zaposliti i za vođenje dnevnika u koji ćemo marljivo bilježiti naša zapažanja, zgode i nezgode, kao i raditi skice našeg budućeg putovanja iz snova. Naravno, želimo da nas godinama iza nas mogu slijediti i drugi pustolovi željni novih avantura.

PREDNOSTI I KORISTI SMART RADIONICA ZA DJECU:

 • Stjecanje novih korisnih znanja i vještina kroz povijest, zemljopis, inženjerstvo, umjetnost…
 • Stvaranje temelja za usvajanje funkcionalnih (trajnih) znanja, kroz izradu vlastitih mini projekata
 • Razvoj apstraktnog mišljenja (kroz upotrebu simbola koji su povezani uz određenu zemlju), na temelju kojeg se razvija logika, omogućuje razumijevanje smisla i značenja pisanog teksta, olakšava rješavanje aritmetičkih zadataka…
 • Razvoj čitalačkih vještina i vještina pisanja
 • Poticanje inovativnosti i kreativnosti
 • Razvoj komunikacijskih vještina
 • Razvoj samopouzdanja i pozitivne slike o sebi kroz pustolovinu rješavanja izazova
 • Razvoj socijalnih vještina kroz timski rad

Likovne radionice za djecu SMART PUTOPISCI (6-15 godina) provode se po programu SmArt Ideas Laba i njegove kreatorice dr. sc. Ivane Lončarek. Posebne su po tome što predstavljaju kombinaciju kreativnih aktivnosti za djecu, zemljopisa, hrvatskoga jezika …

SMART PUTOPISCI radionice za djecu, odvijaju se jednom tjedno u trajanju od sat vremena (1 x tjedno/ 1 sat) u Mjesnom odboru Trnovčica, na adresi Trnovčica 2a.

Raspoloživi termini:

 • ponedjeljkom i srijedom od 16:30 do 17:30 sati
 • četvrtkom od 16:00 do 17:00 sati i od 17:00 do 18:00 sati

Promo cijena radionica sa svim uključenim materijalima:

 • 55 kn po radionici (cijena radionice za drugo dijete iz iste obitelji: 45 kn)
 • 200 kn za mjesečni program od 4 radionice (cijena mjesečnog programa za drugo dijete: 170 kn)

Napomena: U cijenu su uz stručno vodstvo s pedagoškim iskustvom, uključeni svi materijali potrebni za kreativno-istraživačke aktivnosti za djecu tijekom radionica. A sve što djeca izrade, nose kući!

Kako „putovati“ s nama?

Prijavite svoje dijete putem kontakt forme ili pozivom na broj mobitela 091 556 5179.

Datum & vrijeme

27 svibnja, 2021
16:00
55 kn

Lokacija

Mjesni odbor Trnovčica
Trnovčica 2a, Zagreb

Organizator

Smart ideas lab
091 556 5179
smartislab@gmail.com