ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Izjava o zaštiti privatnosti i podataka

Crna ovca j.d.o.o. (u daljnjem tekstu „mi“) poštuje vašu privatnost. U skladu s Uredbom o općoj zaštiti podataka, ažurirali smo Pravila o privatnosti kako bismo vam pomogli u razumijevanju informacija koje prikupljamo i zašto.

Pravilnik privatnosti dio je Općih uvjeta korištenja portala. Korištenjem portala, prihvaćate prikupljanje, pohranjivanje i korištenje vaših podataka, uključujući osobne podatke, u skladu s ovim Pravilima o privatnosti.

Ako se ne slažete s ovim pravilima, nemojte koristiti portal.

Za sva pitanja vezana uz privatnost, možete nas kontaktirati na info@mamateka.eu.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

1. SVRHA I INFORMACIJE O TVRTKI

Prema Uredbi o općoj zaštiti podataka (2016/679), Crna ovca j.d.o.o. (U daljnjem tekstu, “mi”), Vrhovec 58, 10000 Zagreb, vlasnik i nositelj prava portala www.mamateka.eu (u daljnjem tekstu „portal”) obavještava korisnike o pravilima o privatnosti, o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka te o zaštiti tih podataka (u daljnjem tekstu: Pravila o privatnosti).

2. UPRAVITELJ PODATAKA

U skladu s važećim zakonom obavještavamo vas da će vaši osobni podaci prikupljeni na portalu biti obrađeni s naše strane, te ćemo time preuzeti ulogu upravitelja podataka.

Registracija i unos podataka na portalu je dobrovoljna. Korisnici naših online usluga imaju pravo pristupa, ažuriranja, ispravljanja i brisanja njihovih osobnih podataka na način dopušten ovim web stranicama.

Mi se obvezujemo da nećemo počiniti protupravno i neopravdano miješanje u privatnost pojedinaca u obradi osobnih podataka, zaštiti osobnih podataka i korištenja osobnih podataka.

Također se obvezujemo da nećemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama, osim u slučaju vašeg eksplicitnog pristanka ili ako to moramo učiniti u skladu s zakonskim obvezama.

Podaci o korištenju portala mogu se povremeno dijeliti s našim ugovornim obrađivačima podataka, kao što su dobavljači analitičkih rješenja (Google Analytics), oglašivačka platforma (DFP) te pružatelji usluga analize tržišta. Skup ugovorenih obrađivača može se s vremena na vrijeme mijenjati. Tim partnerima možemo pružiti samo neidentificirane podatke pomoću kojih obavljaju svoje usluge i na taj način nam pomažu da se osigura normalan rad portala, prikazivanje oglasa, mjerenje i analiza korištenja i promidžbene aktivnosti.

Nastojimo pružiti podatke ugovornim obrađivačima podataka u skladu s općeprihvaćenim standardima u industriji te da ih oni koriste samo u dogovorene svrhe. Može se dogoditi da pravila o privatnosti ugovorenih obrađivača sadrže određena dodatna pravila i odredbe o prikupljanju i korištenju podataka, kao i dodatnim praksama praćenja poput korištenja kolačića i sličnih tehnologija. Preporučujemo vam da povremeno pregledate pravila o privatnosti jer ne možemo jamčiti da će se podaci koristiti u skladu s našim ugovornim obvezama.

3. OBRADA PODATAKA

Zalažemo se za zaštitu vaše privatnosti. Pravila o privatnosti opisuju načine prikupljanja, pohranjivanja, korištenja i upravljanja podacima, uključujući osobne podatke koje nam povjerite ili koje prikupljamo na portalu.

4. PODACI O VAMA KOJE PRIKUPLJAMO

Možemo prikupiti sljedeće informacije o vama:

 • kontakt podaci (ime i prezime, e-mail, adresa za dostavu)
 • profilni podaci koje nam povjerite (nadimak, profilna slika, spol, dob ili datum rođenja, procijenjeni datum rođenja, datum rođenja djeteta, veze do profila na društvenim mrežama)
 • automatski prikupljeni podaci (IP adresa, vrsta preglednika, operativni sustav, zadani jezik)
 • informacije o korištenju društvenih alata na portalu (forumi, dnevnici, privatne poruke)
 • tehnički podaci uređaja koji koristite (vrsta uređaja, modela, operativnog sustava, CPU-a itd.)

Ako želite poslati obavijest o postojanju portala vašem prijatelju putem naše preporučene usluge, tražit ćemo vaše ime i e-mail adresu. Mi ćemo automatski poslati jedinstveni e-mail vašem prijatelju, pozivajući ga da posjeti portal. Nećemo spremiti te podatke.

5. KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE

Glavni cilj upotrebe vaših podataka je stvaranje vašeg osobnog profil na portalu, čime se osigurava funkcioniranje portala, poboljšanje korisničkog iskustva, komunikacija s vama, provođenje marketinških aktivnosti, provođenje istraživanja i generiranje izvješća samo za internu upotrebu. Svi podaci pohranjeni su na sigurnim poslužiteljima.

 Svrha korištenja podataka može biti kako slijedi:

 • stvaranje osobnog profila na portalu;
 • otkrivanje i predlaganje veza s drugim korisnicima;
 • provedba aktivnosti i poboljšanje portala;
 • -razumijevanje vaših postavki i poboljšanje korisničkog doživljaja na portalu;
 • odgovaranje na vaše komentare i pitanja, pružanje pomoći korisnicima;
 • realizacija reklamnih i marketinških kampanja;
 • informacije o značajnim promjenama na portalu, uključujući i promjene u politici, tehničke obavijesti, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i administrativne poruke;
 • informacije o ponudama, promocijama, nagradama, događajima i druge obavijesti o proizvodima i uslugama naše tvrtke i naših partnera;
 • slanje newslettera;
 • obavještavanje o aktivnostima drugih korisnika koje pratite izravno ili neizravno;
 • za potrebe statističke obrade;
 • poštivanje zakonskih obveza.

6. TEHNOLOGIJA PRAĆENJA

Na portalu koristimo svoje i tehnologije naših partnera za praćenje korisnika, kao što su kolačići, skripte i značke za prepoznavanje uređaja i pohranjivanje podataka o vašim posjetima, kao što su vaše korisničke postavke korisničkog imena i lozinke. Podaci pohranjeni u kolačiće mogu biti povezani s vašim osobnim podacima, kao što su korisnički ID, u svrhu poboljšanja portala, prilagođavajući ponude vašim željama i pojednostavniju korištenja portala. Kolačići se mogu isključiti kad god želite, ali u tom slučaju određene značajke portala neće vam više biti dostupne.

7. OBAVIJESTI PUTEM E-MAILA I NEWSLETTERA

Vaša se e-pošta može koristiti za različite komunikacijske svrhe, ovisno o važećim informacijskim postavkama u svakom trenutku. Tri osnovne svrhe informacija su:

 • važne tehničke i administrativne, sigurnosne i opće obavijesti, ključne za funkcioniranje portala i održavanje odgovarajuće razine privatnosti za korisnike;
 • mjesečni newsletter i specijalizirana newsletter za roditelje i trudnice koje su uz izravnu suglasnost šalju jednom tjedno/mjesečno;
 • sponzorirane e-vijesti potvrđenih poslovnih partnera portala (oglašivači).

Ako više ne želite primati e-vijesti ili sponzorirani newsletter, možete se odjaviti u bilo koje vrijeme. To možete učiniti pomoću poveznice „odjava” koja se nalazi u podnožju svakog newslettera.

8. OGLAŠAVANJE

Na portalu u newsletteru i povezanim Facebook i Instagram profilima možemo objaviti oglase i u vezi s oglašavanjem, prikupljamo informacije o vama i vašem uređaju, kao što su pregledi i interakcija s oglasima.

Oglašivači i njihovi analitički partneri mogu prikupljati podatke o vama, kao što su pregledi, trajanje sesije, klikovi i drugi oblici interakcija s oglasima te IP adresu, u svrhu analize, praćenje i mjerenja uspješnosti oglašivačkih aktivnosti.

9. VAŠA PRAVA NA VAŠE PODATKE

Vaša prava u odnosu na informacije koje smo prikupili prilikom korištenja vašeg portala su:

 • Zahtjev za pristup vašim osobnim podacima i svim podacima koji se odnose na našu upotrebu i obradu vaših osobnih podataka;
 • Zahtjev za ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka;
 • Zahtjev za ograničavanje upotrebe vaših osobnih podataka;
 • Pravo na osobne podatke koje ste podijelili s nama, u strukturiranom obliku i strojno čitljivom formatu (npr Excel.) I pravo na prijenos osobnih podataka u drugu kontrolora podataka;
 • Pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka za određenu svrhu;
 • Pravo povlačenja suglasnosti za korištenje vaših osobnih podataka.

Također imate pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka www.azop.hr.

Zadržavamo pravo odbiti zahtjeve koji se neargumentirano ponavljaju, čije se udovoljavanje ne može u praksi ostvariti te koji ugrožavaju privatnost drugih korisnika ili nisu u skladu s važećim zakonima.

10. SIGURNOSNI SUSTAVI

Koristimo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali sigurnost vaših osobnih podataka i zaštitili ih od neovlaštenog i nezakonitog pristupa, korištenja, obrade tih podataka, kao i zaštite od nenamjernog gubitka, uništenja ili oštećenja vaših osobnih podataka.

 • dijeljenje ili davanje pristupa osobnim podacima u najmanjoj mjeri i uz stroga ograničenja povjerljivosti;
 • osposobljavanje kolega i naručitelja o važnosti povjerljivosti i održavanju privatnosti vaših osobnih podataka i sigurnosnih mjera;
 • redovito testiranje i osvježavanje sigurnosne tehnologije;
 • suradnja s pouzdanim pružateljima sigurnih poslužitelja;
 • identifikacija identiteta prije svake dodjele pristupa osobnim podacima.

Iako ćemo pokušati ograničiti pristup vašim osobnim podacima samo ovlaštenim osobama i pružiti potpuno sigurne poslužitelje i sigurnosnu tehnologiju za pohranu i zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti 100% sigurnost i neovlašten pristup vašim podacima ili informacijama.

11. POVEZIVANJE PODATAKA

Vaše podatke čuvamo sve dok su nam potrebni kako bismo vam omogućili da pristupite portalu ili dok ih ne izbrišete. Također ćemo zadržati i koristiti informacije u slučaju da se to zakonski zahtijeva od nas i u slučaju rješavanja sporova i provedbe sporazuma.

Zbog toga nećemo zadržati vaše podatke dulje od potrebnog, uzimajući u obzir:

 • svrhu korištenja vaših osobnih podataka, u smislu potrebe za pohranjivanjem i korištenjem informacija kako bi se ispunile ugovorene obveze koje su sklopljene s vama ili za naše legitimne interese;
 • pravnu obvezu koja zahtijeva daljnju obradu osobnih podataka;
 • pravnu osnovu koja vam omogućuje nastavak obrade vaših osobnih podataka.

 Kada više ne trebamo vaše podatke, izbrisat ćemo ih iz baze podataka.

12. PROMJENE PRAVA PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo da periodički ažuriramo ova Pravila o privatnosti kako bismo uskladili postojeće zakone, nadopunili postojeće informacije i odgovorili na zakonske i tehničke promjene. Molimo vas da s vremena na vrijeme pročitate ovaj Pravilnik.

Ako imate dodatnih pitanja ili nedoumica u vezi s našim pravilima o privatnosti, kontaktirajte nas na info@mamateka.eu.